http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

KKTC’ nin 30'uncu kuruluş yıldönümü Münih’te kutlandı

 

KKTC’ nin 30'uncu kuruluş yıldönümü Münih’te kutlandı

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin 30'uncu kuruluş yıldönümü Münih’te Fahri Konsolos Uli Piller’in verdiği bir resepsiyonla kutlandı.

 

ARI / Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’'nin 30'uncu kuruluş yıldönümü Münih’te yakınlarındaki Grassbrunn ilçesinde Fahri Konsolos Uli Piller’in verdiği bir resepsiyonla kutlandı. Piller, Grassbrunn Belediye Sarayı’ndaki resepsiyonda yaptığı konuşmada KKTC’nin hala tanınmamış olmasının duyulan rahatsızlığı dile getirirken „tanınmamış olmamıza rağmen ekonomik olarak KKTC’nin durumu Rum kesimine kıyasla çok iyi. Spor ambargosu bizi çok üzüyor, Avrupa amborga koymakla hata yaptığını anladı, ama tükürdüğünü yalamak istemiyor“ dedi. Piller, Rauf Denktaş’ı da anarak „Denktaş’ın Adamıza hizmetleri hiç bir zaman unutulmayacak ve hep Kıbrıslı Türklerin gönlünde yaşayacaktır“ dedi.

Kutlamaya Münih Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Hüseyin Bağçeci,  Grassbrunn Belediye Başkanı Klaus Korneder (SPD), yardımcısı İris Habermann, Türk Alman Dostluk Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Cemal Güneş, KKTC’li vatandaşlar ve çok sayıda Alman konuk katıldı.

 

 

 

 Uli Piller, Rauf Denktaş’ı da anarak „Denktaş’ın Adamıza hizmetleri hiç bir zaman unutulmayacak ve hep Kıbrıslı Türklerin gönlünde yaşayacaktır“ dedi.

 

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com