http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Büyükelci Karslioglu:"Gezi olayları demokrasinin kanıtıdır"

 

Büyükelci Karslioglu:"Gezi olayları demokrasinin kanıtıdır"

 

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Münih’te verdiği konferansta “Gezi parkı olayları Türkiye’de demokrasinin olduğunu bir kanıtıdır” dedi.

 

ARI / Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Münih’te “Güney-Doğu Avrupa Enstütüsü” ve “Bavyera Avrupa Akademisi” ‘nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte “Türkiye: İç ve Dış Politikadaki Zorluklar ve Avrupa ile ilişkileri” konulu bir konferans verdi. Konferansı Amerikan ve Japon  Başkonsoloslarının yanı sıra çok sayıda Alman izledi. Büyükelçi mükemmel Almancasıyla Türkiye’deki güncel durumlarla ilgili geniş bilgi verdi. Türkiye’nin demokratikleşme yolunda büyük adımlar attığını söyleyen Karslıoğlu “biz bir Sovyet ülkesi gibiydik. Askerin dikte ettiğini uygulayan hükümetler vardı. Zincirleri kırdık. Örneğin gezi olayları. Bu olaylar Türkiye’deki demokrasinin bir kanıtıdır. Eskiden insanlarımızın bu tür amaçlarla sokaklara çıkabilecekleri düşünülemezdi. Gerçi bu olaylardan gençlerin bir yeşil hareket çıkarmalarını beklerdim ama olmadı. Çünkü zamanla olayların arkasında başka niyetlerin olduğu ortaya çıktı. Polis olaylar esnasında sert çıkmış olabilir, Almanya’da Gorleben’de veya Stuttgart 21 gösterilerinde polis daha az mı şiddet uyguladı. Ayrıca halka sert müdahale ettikleri gerekçesiyle 32’si üst düzey 164 polis hakkında soruşturma açılmıştır” dedi.  

 

Biz özel hayata karışmayız

Öğrenci evlerinde kız ve erkeklerin bir arada oturmaları ile ilgili konuşan büyükelçi “burada olay sadece gürültü yapıp çevreye rahatsızlık verme olayıdır. Almanya’da da gece 22.00’den sonra gürültü yapıldığında ve şikayet olduğunda polis gerekli müdahaleyi yapmaktadır. Yoksa kimi kiminle oturduğu bizi ilgilendirmez. Bu konu medya yoluyla yanlış aktarılmaktadır” dedi

 

Tutuklu gazeteciler arasında katil bile var

Karslıoğlu konferansın soru-yanıt bölümde Türkiye’de tutuklu gazeteciler ile ilgili olarak gelen soruyu da “gazetecilerin tutuklu kalmaları konusunu ben de sorun olarak görüyorum. Bu konuda yasalar değişmelidir ve hükümette bu yasaları değiştirmek için uğraşmaktadır. Fakat bu gazeteci gibi lanse edilenlerin hepsi gazeteci değil, aralarında katiller bile var. Tabii aralarında gerçek gazeteciler de var” dedi.

 

 

m-karslıoğlu1: Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Münih’te konfreans verdi.

 

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu konfreans sonunda Amerika’nın Münih Başkonsolosu Bill moller ile ayaküstü sohbet etti.

 

 Konferansı Amerikan ve Japon  Başkonsoloslarının yanı sıra çok sayıda Alman izledi.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com