http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Kuddusi Uysal: “Emanetiniz emanetimizdir”

ARI / Münih-Taufkirchen

Münih Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliği Çalışma Bölgesinde okulların eğitim-öğretime açılmasının ardından DİTİB bünyesinde faaliyet gösteren camilerde de hafta sonları ve tatil günlerinde eğitim öğretime yeniden başlandı.
DİTİB Taufkirchen Derneğinin ev sahipliğinde, Güney Bavyera Eyalet Birliği, çevre cemiyetlerin başkan ve din görevlileri, veliler ve öğrencilerin katılımıyla eğitim öğretim açılış programı düzenlendi. Taufkirchen DİTİB derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen programda Din Hizmetleri Ataşesi Kuddusi UYSAL katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmalarında öğrenci veli ve dernek yöneticilerine anlamlı mesajlar verdi. Ataşe öğrencilere hitaben şöyle konuştu:
“Sevgili öğrenciler!
Sizler buraya bilgilenmek, ama öncelikle de Yüce dinimiz İslam’la ilgili sağlıklı ve doğru bilgiler kazanmak üzere iyi bir Müslüman, medeni ve faydalı bir insan olmak için geliyorsunuz. Hocalarımız da bu özellikleri sizlere kazandırmak için buradalar. Hepimizin görevi sizleri, yararlı ve medeni bir insan olarak yetiştirmektir.
Eğitilmemiş toplumlar medeni olamazlar, gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul ve camilerimiz eğitim ve öğretim yuvası olarak, sizlere çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yenilikleri; gideceğiniz yolu gösterir, milli ve dini kimliğimizi öğretir.
Ayrıca camilerimiz, toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi, büyüklere saygı göstermeyi, kurallara uymayı da öğretir.
Eğer dünyanızın da, ahiretinizin de aydınlık olmasını istiyorsanız, aklı zengin, gönlü zengin medeni bir insan olmak istiyorsanız camimize dört elle sarılınız. Hocalarımızdan, en iyi biçimde faydalanınız. Camiye devam etmeyi, devamsızlık yapmamayı, planlı ve düzenli çalışmayı alışkanlık haline getiriniz. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Camilerimizin en büyük amacı; siz sevgili öğrencilerimizi Yüce Dinimiz İslam ile ilgili bilgilendirerek, hayata ve geleceğe hazırlamaktır.” dedi. Öğrenci velilerine hitaben de:
“Değerli Veliler; Emanetiniz emanetimizdir. Çocuğunuz bu mübarek mekanlarda bulunduğu süre içinde mutlu ve güven içerisinde olacaktır. İçiniz rahat olsun. Sonuçta kendi kendine yeterli, ailesine ve topluma yararlı, yüksek karakterli bir insan olacaktır.
Yalnız, Çocuğunuzun ıstenilen şekilde gelişmesi ve yetişmesi için cami ve din görevlimizle her konuda işbirliği yapmanız, çalışmalara destek olmanız gerekmektedir. Biz, imkânlarımız ölçüsünde çocuğunuz için en iyi olan şeyleri yaparken yetersiz kaldığımız yönler olabilir. Eğitim-öğretim ve her türlü çalışmalarla ilgili görüş, eleştiri ve önerilerinizi zamanında ve açıkça belirtmeniz, hataları zamanında düzeltmek için yararlı olacaktır. Bu konularda görüş ve önerilerinizi bekliyoruz “şeklinde konuşan Ataşe Kuddusi Uysal sözlerini “Sayın Veliler şunu da unutmayınız; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatılar altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmek, en doğru ve en sağlıklı bir din eğitimi vermek en büyük amacımızdır.
Peygamber Efendimizin “Hiçbir Anne ve baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir miras bırakmış olamaz.” (Tirmizî, “Birr”, 33) hadislerini hatırlatarak,
2015-2016 Eğitim ve öğretim yılının Öğrenci,öğretmen ve velilerimize, derneklerimize, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” diyerek bitirdi.

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com