http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Cifte Vatandaslik talep etti..

Bavyera Parlamentosu SPD Milletvekili Arif Taşdelen çifte vatandaşlığın önemini tekrar dile getirdi. Federal seçimler sonrası yeni hükümetin kurulması yönünde CDU/CSU ile SPD arasında şu anda yapılan görüşmelere atıfta bulunan Taşdelen, ÇİFTE VATANDAŞLIK konusunun koalisyon görüşmelerinde önemli bir yer almasını talep etti.

Federal Almanya'da yaşayan 16 milyon göçmen kökenli bulunmakta olup, yaklaşık yarısı Alman vatandaşı olmadığını söyleyen Taşdelen, Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılmasının uyum ve kaynaşma politikası açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak yeni kurulacak hükümetin bu yolda adım atması gerektiğini belirtti.

Diğer önemli bir noktanın ise, çifte vatandaşlık konusu olduğunun altını çizen Taşdelen, son yıllarda Alman vatandaşlığına geçenlerin yüzde ellisinden fazlasının çifte vatandaş olup, Türk kökenliler arasında ise bu oranın yüzde yirmibeşlerde seyir ettiğini söyledi. "Yaşadığımız Bavyera eyaletinde ise rakamlar daha çarpıcıdır. Son yıllarda Alman vatandaşlığına geçenlerin yüzde altmışı çift pasaport taşırken, bu oran Türk kökenliler arasında sadece yüzde üçtür," diyen Taşdelen, yeni kurulacak hükümetin bu haksız uygulamaya son vermesini, Türk kökenli göçmenlerin de çifte vatandaş olabilmelerinin kolaylaştırmasını talep etti. "Yeni uygulama bilhassa Bavyera eyaletindeki eşitlik prensipine ters düşen ve Alman vatandaşlığına geçmek isteyen göçmenler arasında çifte standart uygulayan bir duruşa son verecek, ortak yaşamda olumlu bir zemine katkı sağlayacaktır."

 

Nürmberg, 18 Ekim 2013

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com