http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Münih’te barış mitingi

19 yaşındaki öğrenci Hatice Kavun, Ortadoğu’daki son savaştan rahatsız olarak arkadaşı ile Münevver Canseven ile birlikte Münih’te bir barış mitingi düzenledi. Ünlü pop yıldızı Hülya Kandemir müziği ile renk kattığı mitingte, Avrupa İslam Merkezi (ZİEM) Başkanı Bünyamin İdris, katolik ve proteston din adamları konuşmalar ve ortak dualar yaptı.

ARI / MÜNİH / Ahmet iNCEL 

Başta Suriye’deki iç savaş olmak üzere Ortadoğu’daki savaşlardan oldukça rahatsız olan 19 yaşındaki meslek eğitimi öğrencisi Hatice Kavun ve arkadaşı Münevver Canseven Münih’te bir barış mitingi düzenledi. Mitingi, arkadaşı Münevver Canseven ile birlikte düzenleyen Kavun “televizyonda Suriye’deki kimya silahlı saldırı ile ilgili haberi izlerken gördüklerimden çok etkilendim. Hemen arkadaşım Münevver’le konuşarak birlikte bir barış mitingi düzenleme kararı aldık. Hiçbir dernek ve kuruluşu arkamıza almadan kişisel başvuru ile Münih’in en merkezi yeri olan Stachus’ta bu mitingi düzenledik. Ünlü pop sanatçısı Hülya Kandemir hiç bir talepte bulunmadan mitingimize destek verdi ve müziği ile renk kattı. Bir şeyler yapmadan elllerimiz bağlı oturmak, vahşeti televizonda seyretmek bana ayıp geldi” dedi. Mitingte Katolik Kilisesi’nden Thoma Raabe, Protestan Kilisesi’nden Gottfried von Segnitz ve Avrupa İslam Merkezi (ZİEM) Başkanı Bünyamin İdris dinlerde barış konusunda konuşmalar yaptılar. Ünlü pop yıldızı Hülya Türkçe, Almanca ve İngilizce söylediği barış ve sevgi içerikli kendi bestesi parçaları ile miting büyük ilgi topladı. Hülya, 2004 yılında Münih’te düzenlediği “Müslümanlar terör ve şiddete karşı” mitingiyle kentin uyum ödülünü kazanmıştı. Mitingte “Çocuklarımıza barışı öğretelim ki savaş çıkarmasınlar”, Ya kardeşçe beraberce yaşayacağız, ya da aptallar gibi yok olup gideceğiz” ve “Savaşı durdurun, görüşmelere başlayın” gibi pankratlar çıkarıldı. Adına uygun olarak barış içerinde geçen miting tüm din adamlarının katıldığı ortak barış duası ile sona erdi.

 

(SOLDAN ITIBAREN) MÜNEVVER CANSEVEN ve HATİCE KAVUN

 

 

Ünlü pop yıldızı Hülya Türkçe, Almanca ve İngilizce söylediği barış ve sevgi içerikli kendi bestesi parçaları ile miting büyük ilgi topladı.

 

Avrupa İslam Merkezi (ZİEM) Başkanı Bünyamin İdris konuşmasında Suriye’deki vahşetten duyulan üzüntüleri dile getirirken “İslam barış dinidir” dedi.

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com