http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

GURBETÇİ ŞAİR FETHİ SAVAŞÇI MÜNİH’TE ANILDI

GURBETÇİ ŞAİR FETHİ SAVAŞÇI MÜNİH’TE ANILDI

 

ARI / Münih /Ahmet İNCEL 

 

Gurbetçi şair yazar Fethi Savaşçı, ölümünün 25. yılında Münih’te Atatürk Kültür Derneği’nin düzenlediği etkinlikle anıldı. 

 

Dernek toplantı salonunda yapılan etkinlikte, Savaşçı’nın oğlu Münih Ludwig Maxmillian Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Özgür Savaşçı, babasını anlattı. Fethi Savaşçı’nın yaşamını slayt gösterisiyle anlatan Özgür Savaşçı, Fethi Savaşçı’nın şiirlerinden örnekler okudu. 

 

“Ayva kokulu evler” kitabından bir öykünün de okunduğu anma etkinliğinde, şairin adının Münih’te bir caddeye verilmesi konusu da gündeme geldi. 

 

Münih Atatürk Kültür Derneği Başkanı Haşmet Acar yeni seçilen Türkiye kökenli Belediye Meclisi üyelerine seslenerek “Yıllar önce verilen ve hala yaşama geçirilmeyen, Türkiye kökenli Münihli şairimiz Fethi Savaşçı’nın adının kentte bir caddeye verilmesi konunun, yeniden ele alınması için hassasiyet göstermelerini istiyoruz” dedi .  

1930’da Ödemiş’in Taşpazarı köyünde doğan Fethi Savaşçı, 1965'te işçi olarak gittiği 1989'da yaşama gözlerini yumdu. Savaşçı, Münih'i ve el kapılarını konu edinen çok sayıda şiir yazdı, kitapları çıktı. Almanya’da işçi ozan olarak ünlenen Fethi Savaşçı ardında bir çoğu Almanca’ya çevrilen 22 şiir ve kısa hikaye kitabı bıraktı. 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com