http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Münih Yabancılar Meclisi Ay Yıldız Listesi Basın açıklaması

Münih Yabancılar Meclisi Ay Yıldız Listesi Basın açıklaması

 

Bavyera‘da son yapılan yerel seçimlerde Ay Yıldız listesinin iftiralarla anılması ve bizlere karşı karalama kampanyasının sistematik bir şekilde devam etmesinden sonra bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldığımızı baştan belirtmek istiyoruz .

Ay Yıldız Listesi,  Münih’te yaşayan başta Türk insanına ve diğer topluluklara hizmet etmek için Münih Yabancılar Meclisi’ne aday olan listelerle birlikte demokratik bir süreçte yarışmış ve girdiği her seçimde en başarılı listeler sıralamasında en üstlerde yer almıştır. Bunun sonucu olarak Kasım 1997’de beş üye, Mayıs 2004’te altı üye ve son olarakta Kasım 2010’da beş üye ile Münih Yabancılar Meclisinde temsil edilmiştir.

Ay Yıldız listesini kasıtlı bir şekilde aşırı bir köşeye sıkıştırmaya çalışmak, Ay Yıldız listesine gönül vermiş insanlara en hafif deyimle bir hakarettir. Ay Yıldız listesi Münih’te yaşayan her bireye saygı gösteren  ve üzerinde yaşadığımız  Münih’e değer veren bir gönüllüler listesidir. Münih’te ilk tarih sahnesine çıktığı günden bu zamana kadar yapmış olduğu icraatlarda hiç bir aşırılığa yer vermemiştir. Bu veslileylede birkez daha ırkçılığı ve aşırılığı kınıyoruz.  İnsanlara büyük acılar çektirmiş ırkçılık tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır!

Seçimin son günlerine yakın bir zamanda düzmece bir isimle piyasaya e.posta kanalıyla yayılan yazıların sadece siyasi bir manevradan ibaret olduğunu, siyasi puan kazanmak için çirkin bir kampanya yürütüldüğünü ve kimi şahısların bu çalışmaya bilinçli bir şekilde hizmet ettiklerine üzülerek şahit olduk. Bu çirkin kampanyada bizim 1997’de yapmış olduğumuz siyasi tercih eleştirilirken, son yapılan Münih Yabancılar Meclisi Başkanlığı seçiminin hiç konu edilmemiş olması düşündürücüdür. Son Münih Yabancılar Meclisi seçiminde Ay Yıldız Listesi maalesef Nükhet Kıvran’ı desteklemiştir. Ay Yıldız Listesi Nükhet Kıvran’nın sadece Münih Yabancılar Meclisi Başkanlığı’na değil aynı zamanda da Münih Yabancılar Meclisi’ne seçilmesine de maalesef  büyük destek vermiştir.

 Son olararak, kişilerin, siyasi menfaati için kurum ve kuruluşları karalamasının en az ırkçılık kadar tehlikeli olduğunu belirtiyor,  dünya kenti olan Münih’te  birlikte yaşama adına icra edilecek ve söylenecek çok söz olduğunu düşünüyoruz.

 

Münih Yabancılar Meclisi Ay Yıldız Listesi adına Eyüp TANRIVERDİ

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com