http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Bavyera’dan uyuma özel posta pulu

Bavyera Hükmeti uyum için özel posta pulları çıkardı. Hükümet uyum sorumlusu Martin Neumeyer “Uyum pulu” nu sembolik olarak Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae’ye verdi.

ARI / MÜNİH / Ahmet İNCEL

Bavyera Hükümeti uyuma verdiği önemi vurgulamak için özel posta pulları bastırdı. Hükümet uyum sorumlusu Martin Neumeyer “Uyum pulu” nu yapılan törenle sembolik olarak Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andrae’ye verdi. “Hepimiz Bavyera’lıyız-Bavyera’da katılım” sloganıyla tanıtılan pullarla ilgili olarak Neumeyer şunları söyledi:”Bu pullarla Bavyera’nın çok renkliliğini ve Dünya’ya açık olduğunu göstermek istedik. Almanya’da farklı olanı kabullenme ve bağrına basma kültürü gerekli. Bu aksiyonla her kültürden herkese “BİZ” duygusunu vermek istiyoruz. Barış içersinde beraberce yaşamın özelikle polis teşkilatı için öneminden dolayı pulu sembolik olaka emniyet müdürüne sunduk” dedi. Emniyet Müdürü Andrae ise poliste çifte dilliğin önemini vurgulayıp, eyalette Türk pasaportlu gençlerin de polis olabildiklerini hatırlattı.

Üzerinde amatör olarak sadece bu pul için fotomodellik yapan değişik kökenli sekiz gencin resminin bulunduğu 58 centlik uyum pullarından ilk etapta bin adet bastırıldı. Pulda resmi bulunan gençlerden Miriam Mahaddbi ve Samuel Hauck tanıtımda hazır bulundular.

Neumeyer, DGB sendika binasında kalan protestocu mültecilerle ilgili olarak “mültecilerin isteklerini çok iyi biliyorum. Bazı istekleri uyarında yasalarda bazı değişikliklere gidilebilir, ama bunları ancak seçimlerden sonra, yeni dönemde ele alabileceğiz. Ben bizzat yasal değişikliklerin olabilmesi için elidmen geleni yapacağım” dedi.

(SOLDAN ITIBAREN) Hubertus Andrae, Miriam Màhadbi, Samuel Hauck, Martin Neumeyer

 

Uyum pulunun üzerinde sekiz değişik kökenli gencin resmi bulunuyor.

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com