http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Arif Taşdelen’den Türk adaylara destek

Bavyera Parlementosu’nun ilk göçmen kökenli milletvekili Arif Taşdelen (SPD), Münih’te Türk kökenli belediye meclisi adayları Cumali Naz ve Ender Beyhan Bilgin ile buluştu. Taşdelen “Türkün halinden ancak Türkler anlar” dedi.

ARI / MÜNİH /Ahmet İNCEL

Bavyera Parlementosu’nun ilk göçmen kökenli milletvekili Arif Taşdelen (SPD), Münih’te Sosyal Demorat Parti (SPD)’nin Türk kökenli belediye meclisi adayları Cumali Naz ve Ender Beyhan Bilgin ile birlikte Türk basınıyla buluştu. Anadolu Ajansı Muhabiri Orhan Tinengin’in düzenlediği etkinlik, Marmaris restoranda yapıldı. Her iki adaya da sonuna kadar destek vereceğini belirtten Taşdelen “özellikle meclise girdiğimden beri Türk kökenli olmanın önemini daha iyi anladım. Biz diğer göçmen guruplarına benzemeyiz, çözülmesi gereken o kadar çok bize özgü sorunlar var ki, biz Türklerin halinden ancak Türkler anlar. Bu nedenle mutlaka Türk kökenli adayları desteklemeliyiz” dedi. Mart ayına kadar hazırlayacağı yeni uyum yasa tasarısını meclise sunmayı planladığını söyleyen Taşdelen “kimse SPD’ye çifte vatandaşlığı istenildiği gibi getiremediği için darılmasın. SPD seçimi kaybetmiş bir parti olduğu halde çifte vatandaşlık konusunun yüzde yetmişlik bölümünü halletti. Önümüzdeki dönemde tam bir çifte vatandaşlık uygulamasının getirileceğini umuyorum” dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde belediye meclisine SPD’den dokuzuncu sıradan aday gösterilen Cumali Naz ise “sevgili Arif mecliste kapıyı açtı. Önümüzdeki seçimlerde Türk kökenli başka adayların da Bavyera Meclisi’nde yer alacağına inanıyorum. Belediye Meclisi’ne gelince, kentimizin yüzde 38’i göçmen kökenli olduğu halde, Belediye Meclisi’ndeki göçmen kökenli oranı çok düşük ve adaylara bakınca önümüzdeki seçimlerde bu oranın daha da düşeceğini görüyoruz. Bu olduça düşündürücü bir gidişattır” dedi. Ender Beyhan Bilgin ise yeni çifte vatandaşlık yasasını eleştirirken “bu yasa bir göçmen aileyi ikiye bölecektir. Türk anne babanın Alman evladı. Bu bir çelişkidir” dedi.

Fotoğraftakiler: Ender Beyhan Bilgin, Arif Taşdelen ve Cumali Naz.

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com