http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Josef Schmid:”çifte vatandaşlığa karşı değilim”

 

Josef Schmid:”çifte vatandaşlığa karşı değilim”

 

Münih Büyükşehir Belediye Başkan adayı Josef Schmid “çift vatandaşlığa karşı değilim, ama partim içersindeki çoğunluk bunu kabul etmek istemiyor” dedi. 

 

ARI / Münih / Ahmet İNCEL  

 

Münih Büyükşehir Belediye Başkan adayı Josef Schmid (CSU), belediye meclisi Serdar Duran  ile birlikte İstanbul restoranda Türk gazetecilerle buluştu. Schmid, çok samimi bir havada geçen yemekte 16 Mart’ta belediye başkanı olabilirse yapacakları konusunda bilgi verdi. Schmid, kentteki konut sıkıntısı, toplu taşıma araçları ile ilgili sıkıntılar ve trafik yoğunluğu ile ilgili çözüm önerilerini anlattı. 

 

 

“Serdar, sadece göçmen kökenli diye aday gösterilmedi”

Schmid, partisinin Serdar Duran’la daha da güçlendiğini söylerken “Duran, sadece göçmen kökenli olduğu ve parti imajı için aday gösterilmedi. Kendisinin partiye gelişi çok uzun bir süre değil, ama kısa zamanda kendini parti içersinde kanıtlayan bu 26 yaşındaki pırıl pırıl genç,  azimli kişiliği ile bu adaylığı hak etti. Onun seçileceği konusunda eminim, tabii ki Türkiye kökenliler tercihli oylarıyla onu desteklerlerse, bu daha kolay olur” dedi. 

 

“Çifte vatandaşlığa karşı değilim”

Josef Schmid çifte vatandaşlık konusunda şunları söyledi:”ben geniş kapsamlı bir çifte vatandaşlığa kesinlikle karşı değilim. İnsanların uzun yıllardır yaşadıkları bu ülkenin vatandaşlığını alırken, gönül bağı olan geldikleri ülkenin vatandaşlığını bırakmalarının, anavatanlarıyla bağlarını koparmaların manen ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum. Ama, maalesef partim içersindeki çoğunluğun bunu kabul etmediğini de biliyorum” dedi. 

 

“O zamanki metrolu seçim afişlerim kasıtlı olarak saptırıldı”

 Josef Schmid, 2008 seçimlerinde metroda bir Türk ve bir Yunanlı gencin yaşlı bir Almanı dövmelerinin gösteren resmi seçim afişlerinde kullanması konusundaki eleştirilere de yanıt verdi. “Afişi, gençlerin Türk ve Yunanlı olmasına dayanarak değil, metrolardaki güvenlik sıkıntısını vurgulamak için kulandım” diyen Schmid “o afişi kendi çıkarları uğruna kullanan rakiplerim beni ırkçılıkla suçlamaya kalktılar. Oysaki, çocukluğu Allach semtinde değişik ülkelerden gelen insanlarla bir arada dostluk geçen bir insan olarak azınlıklara benim böyle bir düşünce içersinde olmam söz konusu olamaz. O afişlerde vurgulamak istediğim metrolarda can güvenliği konusunu sonradan ciddiye alınarak, istasyonlar kameralarla donatıldı, cep telefonlarının metro istasyonlarında da çekmeleri sağlandı” dedi. 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com