http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Alevi Türk Toplumu MAT'ta kahvaltili ADAY TANITIMI

 

Alevi Türk Toplumu MAT'ta kahvaltili  ADAY TANITIMI 

ARI / Münih / Ahmet İNCEL

Münih Alevi Toplumu (MAT) ‘ta düzelenen kahvaltılı toplantıda Belediye Meclisi’ne aday olay Türkiye kökenliler tanıtıldı. Tanıtımın sürpriz konukları ise CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç ve CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer oldular. Genç ve Yüceer adaylara başarılar dilediler. 

MAT Başkanı Musa Çelik’in sunumunu yaptığı tanıtım panelinde Cumali Naz (SPD), Serdar Duran (CSU), Gülseren Demirel (Yeşiller) ve Çetin Oraner (Sol Parti) konuştular. 

Cumali Naz, parti yönetimince ilk 9. sıraya konulmasının sürpriz olduğunu söylerken “yıllardır göçmenler konusunda edindiğim tecrübeleri, belediye meclisine taşıyarak, göçmenlere özel sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak istiyorum” dedi. 

CSU adayı Serdar Duran ise “ben bir Türkiye kökenli olarak ne burada ne de Türkiye’de herhangi bir partiyi tam olarak bizim partimiz olarak görmüyorum,  ama göçmenler olarak tüm partilerde aktif görevler alarak birşeylerin değişmesini sağlayabiliriz” dedi.  

Altı yıldır Belediye Meclisi üyesi ve Yeşiller’in fraksiyon sözcüsü olan Gülseren Demirel ise “hiçbir ayırım yapmadan tüm göçmenlere, sorunlarının çözümünde yardımcı olmaya devam etmek istiyorum” dedi. 

Sol Parti listesinde 2. sıradan aday olan Çetin Oraner ise “Biz bu ülkenin eşit haklara sahip olması gereken birer parçasıyız, ama malesef burada bize hiçbir zaman eşit haklar tanınmadı” dedi. 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com