http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Bugüne kadar Alman halkının yalnız %33’ü Türkiye’ye geldi

Köşe Yazarımız Prof. Dr. Faruk Sen

 

2014’de Alman turistlerin sayısı 5 milyon sınırını aşacak Alman turistlerin ülkeye bırakacakları döviz 4,6 Milyar Euro sınırına geçecek

Türkiye’ye gelen Alman turist profilinin gelir düzeyi düşük

TAVAK’ın tespitlerine göre Almanya’dan gelen turistler yıllardır yaşları yüksek gruptan ve ortalamada iki çocukları olduğu tespit edilmiş bulunuyor. Türkiye özellikle genç grup (18 – 29 yaşları arasıyla) 3. yaş Grubunu oluşturan 65 üstü gruplar ve üst gelir grupları gelmemektedir. Bunun nedenleri arasında özellikle yaşlı Almanlardaki islamofobi korkusu yaşlı Almanları Türkiye’den uzaklaştırıyor. Bu yaklaşım kış turizmindeki hedef kitlesini Türkiye’den uzaklaştırıyor. Alman turist sayısı 2013’de 5 milyon sınırına yaklaştı.

Alman turist sayısı 5,1 milyon sınırını aşacak

2014 yılında Türk turizmi Avrupa’daki ekonomik krizlere rağmen ciddi bir büyüme hızı gösterecek. TAVAK Vakfı’nın 2014 yılı türk turizmi konusunda yaptığı araştırmalar çerçevesinde Almanya’dan gelecek turist sayısının 5 milyon sınırını aşacağından hareket ediliyor.
 

Almanlar bu yıl takriben 4.6 milyar euro bırakacak.

Almanya’da Ekonomi 2014 Yılında %1,6 oranında büyürken Almanların seyahat harcamalarının %4,5’lik bir artış gösteriyor.

Faruk Şen, araştırma kapsamında Almanya’dan Türkiye’ye gelen turistlerin alt grubun üstü ve orta grubun altı gruplarından oluştuğunu belirtiyor.

 Genel Değerlendirme

2014 yılına girerken Avrupa Birliği’ndeki tüm ekonomik daralmaya rağmen Türkiye’ye Avrupa’dan gelecek turist sayısında bir azalma beklenmemektedir. En önemli gelişmeyi İstanbul’da beklemek lazımdır. Turistte 2014 yılında 8 milyon sınırını aşan İstanbul’a ilk defa 1 milyar 350 bin kadar Alman turisti gelmiştir. Tüm bunların dışında 2014 yılında da AB sınırlarında yaşayan 5 milyon 400 bin Türk’ün en azından 2,8 milyonun Türkiye’de en azından 4 ila 6 hafta arasında kalacaklarından hareket edilmektedir. Yurt dışı Türklerinin de getirdiği dövizleri de turizm gelirlerine ilave edersek. Hakikaten turizmde Türkiye’ye iyi bir girdi olacaktır. Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer çelik Avrupa’lı Türklerinde yaz tatillerinde Türkiye’de geçirmesi konusunda çaba göstermesinde yarar vardır.

Yazarın Diğer Yazıları

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com