http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Batı Avrupa Programı 1. Dönem Sonu Sınavları Münih'te yapıldı.

Açık Öğretim Lisesi öğrencileri, Köln, Stuttgart, Berlin gibi bir çok şehrin yanı sıra Münih'te de 31 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde 1. dönem sonu sınavlarına katıldılar. Münih'te 400'ü aşkın öğrencinin ter döktüğü sınavlar Cumartesi ve Pazar günü 3'er oturum şeklinde gerçekleşirken, çevre şehirlerden ve Avusturya'dan gelen velilerin de öğrencileri yalnız bırakmadıkları dikkatlerden kaçmadı.

Bir sene içerisinde 3 dönemin okutuldugu Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı'nın 2. dönem sonu sınavları 9-10 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılacak.


Ak Akademi, Münihli Türklere üniversite imkanı vermeye devam ediyor.

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı`na (AÖL- BAP) kayıt olunmakla lise diplomasının elde edilmesine imkan sağlayan eğitim sistemini, Münih`te yaşayan Türk gençlerine de ulaştıran Ak Akademi, bu yıl da Açık Öğretim ve Yurtdışı Öğrenci Seçme Sınavı (YÖS) kurslarına devam ediyor.


Almanya`da hangi okuldan mezun olunursa olunsun (Hauptschule, Realschule vs.), derse girme mecburiyeti olmadan, işinizi kaybetmeden veya mesleki eğitime de aynı şekilde devam ederek, sadece bir kaç dönem içerisinde alınan lise diplomasıyla ister Almanya`da, isterse Türkiye`de üniversite okunabilmektedir.

 

Düzenlediği kursların yanı sıra, kayıt döneminde de öğrencilere yardımcı olan Ak Akademi, üniversite adaylarına ücretsiz danışmanlık hizmetleri de vermektedir.

Batı Avrupa Programı kayıtlarının senede sadece bir defa yapılabildiği vurgusunu yapan Ak Akademi Yöneticisi Sevgi Akkoç, şu anda kayıtlı olan öğrenciler için kurslarının devam ettiğini aktardı ve " Geçtiğimiz yıl Nisan ayı boyunca düzenlediğimiz yoğunlaştırılmış kurslarda alınan başarı neticesinde, Mayıs ayında da kursa devam etme kararı aldık. Ancak bu sene gelen talepler sonucu kurslarımızı daha erken başlattık" şeklinde konuştu. 

 

 

 

Kendisi de Açık Öğretim Lisesi`nden mezun olarak üniversite eğitimine başlayacak olan Ak Akademi Yöneticisi Sevgi Akkoç, kurs kayıtlarının devam ettiğini belirtti.

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com