http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Beiträge

Münih'te anlamlı anma töreni

Münih'te anlamlı anma töreni

 

Münih'te Schwabing kliniğinde yaşamını yitirenler için değişik dinlerin temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen anma gününde Müslimanlar unutulmadı. "Münchener Forum e.V. " (MFI) başkanı Bünyamin İdris Müslümanlar için dua etti

 

ARI / Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Almanya'nın Münih kentindeki Schwabing Kliniği'nde bu yıl yaşamının yitiren yaklaşık 740 kişi için bir anma günü düzenlendi. Klinikteki anma gününde Protestan rahip Günter Breit, Katolik Kilisesi'nden Ruth Huber ve Yunan Ortodoks kilisesi rahibi İoannins Minas ortaklaşa dua ederlerken, Müslümanlar da unutulmadı. Münchener Forum e.V. " (MFI) başkanı Bünyamin İdris Müslümanlar için dua etti. Penzberg imamı olarak ta tanınan Bünyamin İdris Almanca yaptığı duayı “her nefis ölümü tadacaktır, Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz” diye bitirdi.

Anma töreninde konuşma yapan klinik genel müdürü Dr. Götz Brodermann insan faktörünün önemini vurgulayarak ''buradan giden her insan bizde bir etki bırakmaktadır'' dedi. Dinleri temsilen hazırlanan altı büyük mumlardan birini Müslümanlar adına Bünyamin İdris yaktı. İdris yaptığı konuşmada klinik yönetimine bu etkinlikte Müslümanları da göz ardı etmedikleri için teşekkür ederken ''bu törende bizim de olmamız, artık İslam'ın resmen Almanya'ya ait olduğunun bir göstergesidir'' dedi. Hemşire Hildegard Heimerl ve baş patalog Alfred Riepertinger'ın konuşmaları sonrası harp sanatçısı Sarah Cocco'nun minik konseri törene renk kattı. Ayin sonrası verilen kokteylde Bünyamin İdris, Yunan Ortodoks kilisesi rahibi İoannins Minas ayaküstü sohbet ederken, Yunan okulunda İslam konusunda bir konferans verme sözü verdi.

 

 

 

: Münchener Forum e.V. " (MFI) başkanı Bünyamin İdris (Ortada) diğer dinlerin temsilkcileriyle ortak dua etti.

 

 Ayin sonrası verilen kokteylde Bünyamin İdris, Yunan Ortodoks kilisesi rahibi İoannins Minas ayaküstü sohbet ederken, Yunan okulunda İslam konusunda bir konferans verme sözü verdi.

 

: Bünyamin İdris, bu etkinlikte Müslümanları da göz ardı etmedikleri için Klinik Genel Müdürü Götz Brodermann’a teşekkür etti.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com