http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Türkce
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Makaleler

Münih'te 10 Kasim hüznü

Münih’te 10 Kasım hüznü

 

Münih Başkonsolosluğu’nun Atamızın 75. yıldönümü nedeniyle düzenlediği anma töreninde sevdiği Türküler söylendi.

 

Ahmet İNCEL / MÜNİH

 

Ulu önder Atatürk, aramızdan ayrılışının 75. yıl dönümünde  Münih’te Münih Başkonsolosluğu’nun rezidansta düzenlediği hüzünlü törenle anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan törende Başkonsolos Hidayet Eriş bir konuşma yaptı. Eriş konuşmasında, Atatürk’ün 1923’e kadar asker olarak gösterdiği başarılara ve ülkenin o dönemlerdeki durumunu anlatarak “sıfırın altında ekonomisi olan Osmanlı mirasını üstlenen ülkenin bugünkü modern ülkenin temellerini atan o askeri ve devlet adamı dehasını kaybetmiş olmanın hüznünü her 10 Kasım’da bir kez daha içimizde hissediyoruz” dedi.

Melisa Pişkin adlı öğrencinin “Atatürk’ün gençliğe hitabesi” okuması sonrası, Beyza Karacalı “Gençliğin Atatürk’e cevabı” nı okudu. Soprana Öykü Şensöz Atamızın sevdiği bazı parçaları “Arya” olarak okurkein kendisine ünlü piyanist Aylin Aykan eşlik etti. Değişik okullardaki Türk öğrencilerden oluşturulan öğrenci korosu ile törende Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdiler.

 


 Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş

 

 Değişik okullardaki Türk öğrencilerden oluşturulan öğrenci korosu ile törende Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirdiler.

 

 

 Anma törenine çok sayıda Stk temsilcisi ve öğrenciler katıldı.

 

 Soprana Öykü Şensöz Atamızın sevdiği bazı parçaları “Arya” olarak okurkein kendisine ünlü piyanist Aylin Aykan eşlik etti.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com