http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Türkler artık Alman siyasetinde daha fazla ilgi göstemeye başladı

Türkler artık Alman siyasetinde daha fazla ilgi göstemeye başladı

 ARI / Münih

Münih'te uzun yıllardır yaşayan Makina Mühendisi Muhsin Sormaz Almanyada yaşayan bir birey olarak Türk toplumuna daha hizmet vermek amacıyla CSU partisinden Berg am Laim bölgesinden Belediye meclisi adayı olarak Liste 1 Platz 11. sıradan aday oldu.Sormaz önceki seçimlere göre artık Türk toplumunun siyasi partilerde görev alması çok sevindirici hangi partiden olursa olsun gerçekten Tütk toplumunu temsil edecek insanlar var olması mutluluk verici  dedi.

Solmaz yaptığı açıklamada yaşadığı bölgenin sorunlarını çok iyi bildiğini ifade ederken seçilmesi durumda yapacağı çalışmaları anlattı.

Sormaz yaptığı açıklamada,'' seçildiğim takdirde Berg am Laim'da iki adet olan ilkokul var ve bunlar şimdiden yetersiz. Semtimize çoğu yerde yeni konut inşaatları var.Nüfus artıyor dolayısıyla daha fazla aile ve çocuk geliyor sonuçta mevcut okullar yetersiz kalacak bu nedenle semtimize üçüncü ve dördüncü ilkokul açılması için Milli Eğitim Bakanlığı nezninde çalışma başlatacağım.Münih'in diğer bir problemi de herkesin bildiği konut meselesi kiralar gerçekten çok pahalı bu konuda parti adına belediyeye çözüm noktasında tekliflerim olacak.

Ulaşım ve Trafik icin München Osten için toplu bir konsept talep ediyoruz. Trafik gittikçe yoğunlaşıyor. Bu konuda daha optimal bir şekilde toplu taşıma sistemleri gerekiyor bu konuda bağlantılı ulaşım sistemleri projemiz olacak.Bir Türk kökenli aday olarak tabikii semtimizideki Türk topulumun problemlerine Bezriksausschusa taşıyıp çözüm bulmakta yardımcı olacağım. Yaşlılar içinde semtimizde bütün yeni yapılanmalarında  engelsiz ulaşım olmasına (Barrierefreiheit) Bezirksausschuss olarak gereken desteği ve talepleri yapacağız.

Yozgat doğumlu evli ve iki çoçuk babası olan Teamleiter İnfrastrukturplanung olarak Deutsche Bahn AG'de çalışan Muhsin Sormaz Türk halkının gelenek ve göreneklerini iyi bilen biri olarak Berg am Laim semtinden CSU partisinden Liste 1 Platz 11 den 16 martta yapılacak seçimde oy kullanacak olacak halkımızın oylarına talibim dedi.

TAMER AKTAŞ MÜNİH ZAMAN

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com