http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Münih belediye Meclisine üç Türkiye kökenli seçilebildi.

Münih belediye Meclisine üç Türkiye kökenli seçilebildi.

ARI / Ahmet İNCEL / MÜNİH

Belediye Meclisi’ne 25 üye gönderebilen Sosyal Demokrat Parti (SPD)’in listesinden 9. sırada aday olan Cumali Naz, 155 bin 885 oy alarak yedinci sıraya yükselerek seçildi. Aynı partinin 38. sırasından aday olan Ender Beyhan–Bilgin 45. sıraya düşerek ve Nükhet Kıvran 50. sıradan 46. sıraya yükseldiği halde seçilemedi. 

26 üye meclise sokabilen Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) listesinden 30. sıradan aday olan Serdar Duran ise 39. sıraya Hüseyin Mestan ise 43. sıradan 46. sıraya düşerek seçilemediler. 

Yeşiller Partisi’nden Gülseren Demirel ise 57 bin 012 oyla 3. sıradan 2. sıraya yükselerek bir kez daha Belediye meclisine seçildi.  Yeşiller toplam 13 üye meclise soktular. 

Sol Parti’nin meclise seçilebilen iki üyesinden biri Çetin Oraner oldu. Oraner, listenin 2. sırasındaki yerini korurken, bu partinin 42. sıradaki adayı Oğuz Lüle, 23. sıraya yükselmesine rağmen seçilemedi. 

Meclise tek bir aday sokabilen Korsan Parti’den 5. sıradaki Ali Yalpı da seçilemedi. 

Kesin seçim sonuçlarının açılanmasının mektupla kullanılan oyların sayımları nedeniyle Salı akşamına kadar sürebileceği belirtildi. 

Yeşiller Partisi’nden Gülseren Demirel

Sol Parti’den Çetin Oraner

SPD’den Cumali Naz

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com