http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer Hasan Çabuk´u davet etti

Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer Hasan Çabuk´u davet etti

 ARI / Münih

Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer, KubiWa Bildungszenrum e.V. Başkanı Hasan Çabuk ve eşi Nurseda Çabuk´u yılbaşı resepsiyona özel davetli olarak kabul etti.

 Başbakanlık Rezidansında davetliler ile tek tek tokalaşarak yeni yılda başarılar dileyen Bavyera Başbakanı Seehofer,Hasan Çabuk ve eşine katılımlarından dolayı kutladı. Aynı zamanda CSU üyesi de olan Çabuk kendisine bizzat Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer´in sekreterinin davetle ilgili mektubunu aldıktan sonra heyecanlandıklarını söyledi.Resepsiyonda tek Türk aile olarak büyük ilgi gördüklerini belirten Çabuk gerek Başbakanın gerekse konuklardan çok yakınlık gördüklerini ifade ederken Alman dostları ile birlikte olmaktan mennun olduğunu belirtti.

Kubiwa´nin özellikle son yıllarda eğitim ve kültürel yönde çalışmalarına hız verdiğini söyleyen Çabuk ,''Geçtiğimiz Mayıs ayında Bavyera Eyaleti Sağlık ve Çevre Bakanı Dr. Marcel Huber ve eşi başta olmak üzere bölgemizdeki vali ve belediye başkanı eşleriyle İstanbul gezisi düzenledik. Çocuklarımızın derslerine Nachhilfe ve ders yardımları ile yardımcı oluyoruz. Bunun yanında bölgemizdeki diğer kültür derneklerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bundan sonrada aynı hızla çalışmalarımızı sürdürecegiz“ dedi.

 (ZAMAN)

 

 

 

Bavyera Eyalet Başbakanı Seehofer,her yıl düzenlediği yılbaşı resepsiyonuna Waldraiburg'ta yaşayan ve çevresinde Almanlarla ve yetkililerle diyalog çalışmaları yapan aynı zamanda  KubiWa Bildungszenrum e.V. Başkanı olan Hasan Çabuk ve eşi Nurseda Çabuk´u  davet etti.

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com