http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Armoni-Ahenk Münih’te ilk kez bir tango konseriyle keyifli bir akşam yaşattı

Armoni-Ahenk Münih’te ilk kez bir tango konseriyle keyifli bir akşam yaşattı

 ARI / Münih

Armoni-Ahenk Topluluğunun Başkanı Şükrü Akçelik’in hoş sürprizlerine artık alıştık. Ancak neredeyse her konserde ayrı bir yenilikle bizleri buluşturmasını ve enerjisiyle grubunu başarıdan başarıya koşturmasını kutluyoruz. Dükkan Kulturplanungsbüro ve Mehmet Dayı ile çok iyi bir işbirliği güzel meyvalarını veriyor. Tabii müzik açısından geceye tangolarla imza atan Şef Ahmet Kadri Rizeli idi, gayet rahat sempatik haliyle ve yeni bestelediği tangolarıyla çok beğenildi. Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra 20-30’lu yıllarda moda olan tango akımı, zaman zaman unutulmuş gibi görünse de, Armoni-Ahenk’in bu konseriyle dinleyicilerin büyük bir “Tango” beklentisi içinde olduklarını ve müziğimizdeki bu akımı unutmadıklarını gösterdiler, çünkü büyük bir ilgi toplayan konser dolup taştı. Türk müziği ağırlıklı böyle bir konserde Alman dinleyicilerin sayısı hayli yüksekti, demek ki Türk Tangosu onları da meraklandırmış. Münih Eyalet Yüksek Mahkeme ve Bavyera Anayasası Başkanı Dr.Huber, Sulh Mahkeme Başkanı Zierl, ABD Konsolosu Leyla Öneş, İtalyan Kültür Ataşesi Giovanna Gruber  konseri ilgiyle izlediler.        

 

Gecenin diğer ilginç bir sürprizi ise Münih Başkonsolosu Hidayet Eriş oldu. Konserin ikinci bölümünde kuyruklu piyanoda, sanki yıllardır Armoni-Ahenk’le müzik icra ediyormuş rahatlığıyla eski iki tangoya, “Mazi Kalbimde Yaradır” (1928 tarihinde bestelenen ilk Türk tangosu) ve “Sevdim Bir Genç Kadını”na  eşlik ederek konsere müthiş bir renk kattı. Başkonsolosu tanıyanlar müzikle nasıl iç içe olduğunu bilirler, ama bu yönünü bilmeyen Münihli Türkler ve özellikle de Alman dinleyiciler için ülkemizin tanıtımı açısından hoş bir sürpriz oldu.

Rosalia Delfina ve Silvio Grand çifti muhteşem tangolarıyla konser akşamının güzelliğini tamamladılar.

 

Yazımızda sürpriz kelimesi çok geçti, ama ne yapalım konser baştan sona güzel sürprizlerle doluydu. Armoni Ahenk Türk Müziği Topluluğu bu tango konseriyle Münih’i salladı. Devamını bekliyoruz. 8.3.2014   

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com