http://ari-magazin.com/resimler/banner/tuerkiyemfm.jpg

Almanca
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase

Beiträge

A´dan Z´ye STARSOLİST YEŞİM DENİZ´LE DOBRA DOBRA

 

Yeşim Deniz: "Cesur bir kararla hayatımda yeni bir sayfa açıyorum"

Sevgili okurlarım, sanat hayatında 25.yılı deviren, şöhretini Almanya'da parlatan starsolist Yeşim Deniz'le ince bir zevkle döşediği evinde bir söyleşi yaptım. Sesiyle, yorumuyla, sahne performansıyla büyük beğeni alan ve kendisini devamlı yenilemesiyle tanıdığımız Yeşim Deniz özel bir kadın. 19 yıl yine kendisi gibi sanatçı Turgut Demiral ile evlilik yaşadı. Tunç ve Tarkan adlarında iki oğulları var. Bu söyleşide Yeşim Deniz'in içindeki Yeşim'i tanıyacaksınız.

Aşk: Aşkı tarif edemem. Aşk yaşanır.

Aile: Ben ve çocuklarım

Albüm: 25.yılı bitirdiğim sanat hayatımda nihayet 3 şarkıdan oluşan bir single çıkarmaya karar verdim. Pek yakında...

Bülent Ersoy: Türk Sanat musikisinin divası ve hocam Bülent Ersoy'un benim sanat hayatımda büyük rolü vardır. Sahne yasağı aldığı 1987 yıllarında Berlin'de kendisiyle tanışmak şerefine nail oldum. O zamanlar
ben Marmaris Aile gazinosunda program yapıyordum. Bülent Ersoy da oraya davetliydi. Programımı yaptıktan sonra beni masasına davet etti. Hem övdü hem de eleştirdi ve Türkiye'de gazino programı yapacağı zaman beni de kadrosuna alacagina söz verdi. Ve sözünü de tuttu. 1990 yılında program yaptığı Caddebostan'daki Maksim gazinosundaki kadrosunda yer aldım. O tarihten bu yana sayın Bülent Ersoy aynı zamanda da benim bir dert ortağım oldu.

Boşanma: Günümüzde boşanma olayı artık dramatik değil. Yıllar süren bir evlilik artık anlamını yitirmişse çiftler boşanmayı bilmelidir. Medeni bir şekilde ayrılan çiftlerin çocukları da bu durumdan negatif olarak etkilenmiyorlar. Örneğin ben eşim Turgut Demiral'dan ayrılmama rağmen sanat hayatımızda yeri geldikçe profesyonel olarak beraber çalışıyoruz. Çünkü biz anlaşmalı ve medeni bir şekilde ayrıldık.

Cazibe: Kusura bakmayın. Bu konuda mütevazi olamayacağım. Çünkü cazibeliyim.

Cesaret: 20 yıllık evlilikten sonra eşimden ayrılmaya karar vermem bence büyük bir cesaret. Hayatımda yeni bir sayfa açıyorum. Bunu da cesur bir karar olarak görüyorum.

Dostluk: Dost sandıklarım meğer kuyumu kazarmış.

Dürüstlük: Düşündüğümü dobra dobra karşımdaki insana söylerim. Sözlerimin arkasındayım. Bu bence dürüstlüktür. Doğrularımla yaşıyorum.

Dedikodu: Toplum dedikodusuz yapamaz. Medyatiklerin ve şöhretli insanların katma değer vergisidir dedikodu.

Evlilik: 19 yıl boyunca evlilik müessesesini sürdürdüm. Bundan sonra sadece çocuklarım, kendim ve sanatım için yaşamak istiyorum. ikinci bir evlilik düşünmüyorum.

Fiyasko: Ne sahnede ne de düzenlediğim konserlerde fiyasko yaşamadım.

Fal: 7 ay önce bir tarot kartı baktırmıştım. Falcı kadın ayrılacağımı söylediği zaman inanmamış ve gülmüştüm. Ama söyledikleri maalesef doğru çıktı.

Gelecek: Geleceğe ait planlarım Türkiye'de. Sahne çalışmalarım olacak. Ama çocuklarımın eğitimi için Münih'te yaşayacağım. 2010 yılında sürpriz sanatçılarla dolu bir konser vermeyi düşünüyorum.

Hobi: Yüzmek, Shopping, araba kullanmak, kitap okumak.

Hikaye: Hikaye deyince Kayahan'ın şu bestesi beni etkiler: "Bizimkisi bir aşk hikayesi - Siyah beyaz film gibi biraz.

İstanbul: İdealim gelecekte İstanbul'da yaşamak ve sanat hayatıma orada devam etmek.

Issız: Ben şehir insanıyım. Issız yerlerden, sokaklardan çok korkarım.

Jest: Eski eşim Turgut Demiral bana çok kıymetli hediyeler alarak sürpriz jestler yapmıştır.

Kıyafet: Seyircilerime duyduğum saygıdan ötürü sahne kıyafetlerime çok özen gösteririm ve İstanbul'un elit mağazalarından giysilerimi seçerim.

Kulis: Kuliste eşimle tartışmalarım olmuştur. Çok acı durumlar yaşamışımdır. Ama profesyonel bir sanatçı olarak sahnede hiçbirşey olmamış gibi seyircilerimle bütünleşerek programımı dört dörtlük yapmışımdır hep.

Meslek: Mesleğime aşığım ve müzik konusunda kendimi devamlı geliştiriyor ve yeniliyorum.

Müzik: Müzik eğitimimi 1982 - 1983 yıllarında ünlü bestekar ve yorumcu sayın İsmet Nedim'in korosunda aldım. Şan derslerini de sayın İsmet Nedim'den aldım.

Namus: Bana göre bacak arasında değil beyindedir. Ne iş ne özel, hiç bir konuda bugüne kadar namussuzluk
yapmadım.

Orkestra: Üstad ve değerli hocam Mesut Somalı ve grup star ile Turgut Demiral Münih Gelişim orkestrası benim favorilerim.

O....u: Kadınları aşağılamak için kullanılan kelime. Maalesef toplumumuzda bir kadın küçük bir falso yapsa ya da ona gıcık kapılmışsa hemen O...u olarak damgalanıyor. Yani suçlu hep kadın oluyor. Ama kadının değerini bilen, onu ezmeyen erkeklerin de olduğunu unutmayalım.

Politika: Pollitikayı sevmem. Adı üstünde bir sürü taktik var. Atatürk'ün ilkelerine bağlı bir vatanseverim.

Prensip: Çok prensipliyim. Söz verdiğim şeyi mutlaka yerine getiririm.

Repertuar: Çok geniş bir Türk Sanat müziği, fantazi müzik ve pop müziği repertuarım vardır.

Sevmediğim şeyler: Sahte ve ikiyüzlü yalaka insanlar, arabamın önünden kedi ya da fare geçmesi, caddede ezilen hayvan görmek, arabada sigara içenlerin külü pencereden atmaları, somurtkan insanlar.

Şarkı: Bende anıları olan şarkılar: Rüyalarda buluşuruz, Ölüyorum kederimden, Zaman akıp gider durulmadan, Pişman olur da bir gün dönersen bana geri....

Şöhret: İyi bir şöhrete ulaşmak zordur. şöhretini korumak daha da zordur. Ben zoru seçenlerdenim.

Tarkan: 1996 yılında ikinci çocuğuma hamileydim. Dünyaca ünlü pop starımız Tarkan konser vermek için Münih'e gelmişti. Oğlun olursa adını Tarkan koyun" demişti bana. Dediğini yaptık.

Unutkanlık: Özel hayatımda çok unutkanım ama Allah'tan ezberim çok iyidir. Sahnede şarkılarımı ezbere okurum.

Ün: Ünlü olmanın hem avantajı hem de dezavantajı var. Ben haklı bir üne sahip olduğumu düşünüyorum.

Vasiyetim: Eğer bana bir şey olursa tüm mal varlığım çocuklarımındır.

Yalan: Yalandan nefret ederim. Ama 20 sene önce söylediğim bir beyaz yalan kaderimi değiştirdi. Açıklamayacağım. Bırakın o yalan bende kalsın.

Yardım: Yardım etmeyi çok seviyorum. Sosyal yardım amaçlı aktivitelerim çok olmuştur. Örneğin zamanında Türk Alman Özürlüler Derneğinin balolarında hiç bir ücret almadan programlar yaptım. Ama maalesef kıymetimi bilmediler. Benim kendi organize ettiğim gecelerimde bir masa bile dolduramadılar. Ama Münih Kadınlar grubu başkanı Leyla Saka hanımefendiye buradan binlerce teşekkürler. Beni her zaman desteklemiştir. Kendi gelmese
bile en az 30 kişi yollamıştır programlarıma.

Yetenek: Lisan öğrenmeye, organize etmeye, makyaj, zevkli giyinmeye, dekorasyona yetenekliyim.

Zaman: Zaman fakiriyim. Birgün bana yetmiyor. Ev işi, çocuklarımın eğitimi, repertuar hazırlamam, hafta sonları sahne almam. Şarkı çalışmalarımı bile araba kullanırken yapıyorum.

ARI / Münih / Esin Tekige



[Sayı: 80 – ŞUBAT / MART 2010]

 

 

 

Facebook`ta Paylaş
ari-magazin.Com